Laat je onderdompelen in de wondere wereld van jouw brein. Wat gebeurt er als je boos wordt? Waarom verstar jij bij de foute opmerking van een collega terwijl een ander steeds een antwoord lijkt klaar te hebben?
Gedrag van een medewerker en de dynamiek in een team en organisatie worden plots helder en begrijpelijk.
Als je weet waarom je brein op een bepaalde manier reageert, kan je er ook echt meester over worden.
Ontdek in deze sessie de werking van het brein en de kracht om dit positief te sturen.
‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’ gaat niet op wanneer medewerkers in de wachtkamer van plan B blijven zitten.
Is Quiet Quitting stil protest? Of gaat dit over een ‘anti’-werkhouding of eerder zelfbehoud? En wat maakt het verschil tussen Quiet en Loud Quitting en hoe ga je met beiden om?
Deze sessie gaat dieper in op wat ons brein nodig heeft om goesting en drive te ervaren. Je maakt kennis met enkele impactvolle neuropsychologische hefbomen die motivatie opkrikken én behouden. Ga met de tips concreet aan de slag en vermijdt dat medewerkers of teamleden mentaal afhaken.
Wekelijks lezen we in de krant over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Soms van grote omvang, vaak van iets kleiner. Echter, beiden zijn nefast want iedereen heeft recht om zonder angst naar het werk te komen. Hoe schrijnend ook, in de meeste gevallen wordt er niet op gereageerd. We staan perplex en trekken de ernst ervan in twijfel.
Wat zijn de voornaamste redenen waarom we niet reageren? En kan dit uitgelegd worden vanuit de neuropsychologie? Jazeker. Al is dat geen excuus om niet te reageren want ook hier: voor alles is een oplossing!
Werk mee aan een cultuuromslag en ontdek hoe je evolueert van een passieve naar een actieve houding in het begrenzen van grensoverschrijdend gedrag.
Ga je binnenkort op expeditie? Ben je goed voorbereid, all packed? Heb je daarbij ook stilgestaan bij het psychosociaal welzijn, de voorbereiding van de interacties en dynamieken in je
team? Nee?
Think again! Voorkomen is beter dan genezen.
Prep jezelf en jouw expeditieteam om psychosociale risico’s te voorkomen en al zeker om mogelijke schade te beperken!